Kruger safari-specialisten in Hazyview

Tripadvisor rating 5.0 of 5

5,0 van 3.465+ reizigers

Civet

Vraag uw gratis offerte aan

De Afrikaanse mus (Civettictis civetta) is een solitair, nachtelijk omnivoor met kort grijs haar, zwarte vlekken in een gestructureerd patroon, zwarte poten en solide zwarte vlekken rond de ogen en neus. Het heeft een lichaamslengte van ongeveer 680–890 mm, een staart van ongeveer 445–630 mm en weegt gemiddeld ongeveer 14 kg. Omdat het voornamelijk 's nachts actief is, is het moeilijk om het te vinden. Kruger safari's.

Naam

Civet Afrikaanse civetkat

Uiterlijk

De Afrikaan Civet Het Civet is een meerkatachtige dier met korte grijze vacht met zwarte vlekken over het hele lichaam in een gestructureerd patroon. De benen en 2/3 van de staarten van de Civet zijn zwart, terwijl de andere 1/3 het basiskleurige laagje is en bedekt is met zwarte strepen. Het gezicht van de Civet is meestal grijs en de delen rond de ogen en de neus zijn volledig zwart. De nekken van de Civet zijn meestal grijs en de delen rond de ogen en de neus zijn volledig zwart. civet hebben strepen die over hun lichaam lopen, meestal één witte streep tussen twee zwarte strepen. Civetkatten Het heeft een donker gekleurde manen die ongeveer 3 tot 10 cm lang zijn en die naar de achterkant lopen. De civet heeft een lichaamslengte van ongeveer 680 tot 890 mm, een staartlengte van ongeveer 445 tot 630 mm en een gewicht van gemiddeld ongeveer 14 kg. Er zijn vijf vingers per poot en elk pootje heeft niet-uitschuifbare klauwen. De vachtkleur kan enigszins verschillen, met gele vlekken, strepen en strepen. Deze kleurkeuze maakt de civet een lastig dier om tijdens Kruger-dagsafariën te zien.

Dieet

De civet is een alleseter, wat betekent dat hij zowel plantaardig als dierlijk voedsel eet. Zijn dieet kan van alles bevatten, van eieren, reptielen en krabben tot vogels, aas en knaagdieren. Deze nachtelijke eter is meestal ongeveer 2 uur na zonsondergang actief, jagend op voedsel.

Fokken

Het vrouwelijke civetkatje is seksueel actief vanaf ongeveer 1 jaar oud en is polyoestrus, wat betekent dat ze 2 tot 3 nesten per jaar kunnen hebben, waarbij elk nest meestal 2 tot 4 jongen bevat. In tegenstelling tot de meeste carnivoren, worden civetkatwelpen volwassener geboren. Civet jongen worden geboren met een volle vacht, hoewel met donkerdere en minder gedefinieerde markeringen dan volwassenen, ze kunnen bij de geboorte kruipen, kunnen op 5 dagen oud lopen en verlaten het nest na ongeveer 18 dagen. Civet De jonge dieren beginnen bij 2 weken oud tekenen van speelgedrag. In de eerste weken zijn ze afhankelijk van de melk van hun moeder en beginnen ze pas met het vangen van hun eigen voedsel in de tweede maand.

Gedrag

Er is weinig bekend over de civetkat omdat het een nachtdier is dat een solitair leven leidt. Civetkatten komen alleen samen om te paren. Ze markeren hun territorium door een zeer sterke, muskusachtige geur af te scheiden die tot 3 maanden kan aanhouden. Hoewel civetkatten solitaire dieren zijn, communiceren ze op verschillende reuk-, visuele en auditieve manieren. Civetkatten zijn van nature zachtaardige dieren en zullen niet aanvallen zonder bedreigd te worden. Geuren kunnen worden gebruikt om verschillende boodschappen over te brengen. Aangezien de civetkat een nachtdier is, wordt door mensen Kruger Tours vind het moeilijk er een te vinden.

Leefomgeving

Civetkatten leven in gebieden waar ze overdag voldoende beschutting en veiligheid hebben, zoals bossen en weilanden. Ze komen niet voor in zeer hete en droge gebieden. In plaats daarvan lijken ze hun nesten dicht bij permanente waterbronnen te bouwen. Ze bouwen permanente holen/nesten alleen wanneer het tijd is om hun jongen te voeden of te beschermen. Hoewel civetkatten volledig terrestrische dieren zijn, kunnen ze nog steeds het water op en zwemmen vrij goed.

Locaties

De bossen en savannes van Sub-Sahara Afrika zijn gebieden waar je ze kunt vinden. civetkatten. De civetkatten worden niet gevonden in droge en dorre gebieden, maar eerder op plekken waar watersystemen samenvloeien met de dorre gebieden van Niger, Mali en Tsjaad.

Roofdieren

De Civet is prooi voor de meeste grotere roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden, hyena's, wilde honden, slangen en krokodillen.

Spoor Detectie

De civet heeft 5 tenen per poot maar het spoor toont de 5 nietth cijfer omdat het verder naar achteren is geplaatst dan de andere. De klauwen van de civet zijn duidelijk zichtbaar in het spoor.

Veelgestelde vragen

Wat eet een Afrikaanse civet?

De Afrikaanse muis is een alleseter die zowel planten als vlees eet, inclusief eieren, reptielen, krabben, vogels, kadavers en knaagdieren. Het is een nachtelijke voedselzoeker die meestal actief wordt rond twee uur 's nachts en op zoek gaat naar voedsel.

Zijn Afrikaanse civetten agressief?

Nee — civetkatten zijn van nature rustige dieren en zullen niet aanvallen zonder te worden bedreigd. Ze leven solitair en komen alleen samen om te paren. Omdat ze nachtdieren zijn, is weinig bekend over hun gedrag.

Waar wonen Afrikaanse civetten?

Afrikaanse civetten leven in de bossen en savannes van het sub-Saharaanse Afrika, in gebieden waar ze overdag voldoende beschutting en veiligheid hebben. Ze vermijden zeer hete en droge gebieden en nestelen dicht bij permanente waterbronnen. Hoewel ze volledig landdieren zijn, kunnen ze redelijk goed zwemmen.

Hoe markeren civets hun territorium?

Muggen markeren hun territorium door een zeer sterk, muskusachtige geur af te geven die tot drie maanden kan aanhouden. Hoewel ze alleen leven, communiceren ze via geur-, visuele en geluidssignalen en kunnen hun geuren verschillende boodschappen overbrengen.

Hoeveel baby's heeft een Afrikaanse civet?

Vrouwtjes kunnen een jaar twee tot drie nesten hebben, waarbij elk nest meestal twee tot vier jongen bevat. De jongen worden met een volledige vacht geboren, kunnen bij de geboorte kruipen, lopen op de vijfde dag en verlaten het nest na ongeveer 18 dagen.

Voeg Kurt Safari toe als favoriete bron op Google (opent in een nieuw tabblad)

Categorie

Categorie

Kruger versus Serengeti

Kruger vs Serengeti: Welke Afrikaanse safari moet u kiezen?

Waar ligt het Kruger National Park

Waar ligt het Kruger National Park? Locatie, grootte en hoe kom je daarheen

Koning Cheetah tegen Cheetah

Koning Cheetah tegen Cheetah: Wat maakt de koning Cheetah anders?

Kruger vs Pilanesberg

De Kruger vs Pilanesberg: Welke safari is geschikt voor u?

Kinderen meenemen op een Kruger safari

Kinderen meenemen op een Kruger-safari: leeftijdsgrenzen, kosten en informatie over gezinsplanning

Tripadvisor Travellers Choice Award 2026

Kurt Safari wint de Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2026

Kruger Nachtsafari: Wat Je Moet Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

Kruger Nachtsafari: Wat Te Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

De Panoramaroute Complete Gids Voor Kruger Safari Reizigers

De Panorama Route: Volledige Gids voor Kruger Safarireizigers

Gerelateerde Safaris en Tours

Vind de juiste tour voor u

Meer artikelen zoeken

Accommodatie in het Kruger National Park

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies om uw ervaring op deze website te verbeteren. U kunt kiezen welke soorten cookies u wilt toestaan ​​en uw voorkeuren op elk moment wijzigen. Het uitschakelen van cookies kan van invloed zijn op uw ervaring op deze website. U kunt meer te weten komen door ons Cookiebeleid te bekijken.

WhatsApp-aanvraag

Vertel ons over uw safari

Een paar gegevens, zodat de juiste adviseur u meteen kan helpen. Uw telefoonnummer is niet nodig: WhatsApp geeft dat door.

We antwoorden via WhatsApp van 07:00 tot 17:00 uur (Zuid-Afrikaanse tijd), zeven dagen per week.

We gebruiken deze gegevens alleen om uw aanvraag te beantwoorden. Privacybeleid