Kruger safari-specialisten in Hazyview

Tripadvisor rating 5.0 of 5

5,0 van 3.465+ reizigers

Kaapse Haas

Vraag uw gratis offerte aan

De Kaapse haas (Lepus capensis), ook wel de bruine haas genoemd, is een haas met lichtbruin vacht en lange oren die altijd rechtop staan. En wat ongewoon is, is dat de vrouwtjes iets groter zijn dan de mannetjes. Ze leeft in droge gebieden in Zuid-Afrika, Botswana en Centraal-Namibië en in de Kruger National Park Het kan worden waargenomen in de drogere noordelijke gebieden.

Naam

Kaapse haas of bruine haas [Lepus capensis]

Uiterlijk

In tegenstelling tot andere dieren is het vrouwtje iets groter dan het mannetje. Het vachtkleed van de Kaapse haas is lichtbruin van kleur. Een kenmerkend kenmerk van de Kaapse haas zijn de lange oren die altijd rechtop staan. Een manier om de Kaapse haas te onderscheiden van de Struikhaas is de kleinere grootte.

Dieet

Afhankelijk van wat er beschikbaar is, leeft de Kaapse haas van gras of van takken en bladeren. De hazen eten de zachte uitwerpselen die ze overdag uitscheiden en 's nachts scheiden ze harde keutels uit.

Fokken

De Kaapse haai broedt het hele jaar door, maar het hoogste aantal nesten vindt meestal plaats tijdens het regenseizoen. Na een drachtduur van 42 dagen legt de haai tot drie jongen. De jongen wegen ongeveer 100 gram en zijn bij de geboorte al volledig behaard. Hun ogen zijn bij de geboorte open en ze kunnen al snel daarna bewegen.

Gedrag

Over het algemeen solitaire dieren, reizen de vrouwtjes meestal alleen, tenzij ze bronstig zijn, dan worden ze meestal gevolgd door meerdere mannetjes. Ze geven de voorkeur aan open, droog terrein met open grasvelden.

Waar zou je ze kunnen vinden?

De Kaapse Haas komt voor in droge gebieden van Zuid-Afrika. Ze komen ook voor in Botswana en de centrale gebieden van Namibië. Gedurende een Kruger National Park Safari, je kunt ze spotten in de meer droge gebieden van het Park in het Noorden.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een kaperhaas en een struikhaas?

De Kaapse haas is kleiner dan de struchhaas, wat een manier is om ze van elkaar te onderscheiden. De Kaapse haas heeft een lichtbruine vacht en houdt van open, droog terrein met open plekken van gras.

Wat eet een kusthaas?

Afhankelijk van wat beschikbaar is, is de Kaapse haas een grazer of een browser. Daarnaast eet het ook de zachte fecale pellets die het overdag uitstoot, terwijl het 's nachts harde pellets uitstoot.

Hoeveel baby's heeft een Kaapse haas?

Tot 3 leverets, geboren na een drachtduur van 42 dagen. De jonge weegt ongeveer 100 gram en is bij de geboorte volledig bevolkt met vacht; de kaperhaas broedt het hele jaar door, met een piek in de geboortecijfers tijdens het regenseizoen.

Zijn de kaperhazen solitair dieren?

Ja — Kaapse hazen zijn over het algemeen eenzame dieren en de vrouwtjes reizen meestal alleen. Wanneer een vrouwtje in de menstruele cyclus is, wordt ze echter meestal vergezeld door meerdere mannetjes.

Voeg Kurt Safari toe als favoriete bron op Google (opent in een nieuw tabblad)

Categorie

Categorie

Kruger versus Serengeti

Kruger vs Serengeti: Welke Afrikaanse safari moet u kiezen?

Waar ligt het Kruger National Park

Waar ligt het Kruger National Park? Locatie, grootte en hoe kom je daarheen

Koning Cheetah tegen Cheetah

Koning Cheetah tegen Cheetah: Wat maakt de koning Cheetah anders?

Kruger vs Pilanesberg

De Kruger vs Pilanesberg: Welke safari is geschikt voor u?

Kinderen meenemen op een Kruger safari

Kinderen meenemen op een Kruger-safari: leeftijdsgrenzen, kosten en informatie over gezinsplanning

Tripadvisor Travellers Choice Award 2026

Kurt Safari wint de Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2026

Kruger Nachtsafari: Wat Je Moet Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

Kruger Nachtsafari: Wat Te Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

Hoeveel Kost Een Kruger Safari In 2026: Een Volledig Prijsoverzicht

Hoeveel kost een Kruger-safari in 2026? Volledig prijsoverzicht

Gerelateerde Safaris en Tours

Vind de juiste tour voor u

Meer artikelen zoeken

Accommodatie in het Kruger National Park

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies om uw ervaring op deze website te verbeteren. U kunt kiezen welke soorten cookies u wilt toestaan ​​en uw voorkeuren op elk moment wijzigen. Het uitschakelen van cookies kan van invloed zijn op uw ervaring op deze website. U kunt meer te weten komen door ons Cookiebeleid te bekijken.

WhatsApp-aanvraag

Vertel ons over uw safari

Een paar gegevens, zodat de juiste adviseur u meteen kan helpen. Uw telefoonnummer is niet nodig: WhatsApp geeft dat door.

We antwoorden via WhatsApp van 07:00 tot 17:00 uur (Zuid-Afrikaanse tijd), zeven dagen per week.

We gebruiken deze gegevens alleen om uw aanvraag te beantwoorden. Privacybeleid