De steekvogel (Hystrix africaeaustralis) is een knaagdier dat bedekt is met lange, scherpe stekels, waarvan de meeste wit-puntig zijn met een zwarte ring. Deze stekels kunnen door de spieren worden opgetild. Het is een nachtdier dat plantaardig voedsel eet en in een Kruger National Park De afgehakte penpunten van de safarihond worden veel vaker aangetroffen dan de porcupine zelf.
Naam
Stekelvarken [Hystrix africaeaustralis]
Uiterlijk
Stekelvarkens zijn een soort knaagdieren met lange, scherpe stekels die uit hun lichaam steken. Ze hebben spieren waarmee ze de stekels kunnen optillen. Hun stekels zijn wit aan de uiteinden met een zwarte ring op de meeste stekels. Het lichaam van het stekelvarken is bedekt met zwartbruin, grof haar. Het heeft grote oren en haar dat lijkt op de stekels, lopend vanaf de kop als een kuif.
Dieet
Slangenapen zijn vegetariërs die hun klauwen gebruiken om wortels, knollen en bollen op te graven om te eten. Ze houden van fruit en kunnen soms ook aan de schors bijten. Hun darmen en aanhangsels bevatten micro-organismen die plantenvezels gemakkelijk kunnen afbreken. Ze zijn in sommige gevallen zelfs bekend om kadavers te eten. Slangenapen bijten vaak aan botten en schors en zijn ook bekend om grote hoeveelheden botten in hun holen te bewaren.
Fokken
De mannetjes bereiken de seksuele volwassenheid tussen de 8 en 18 maanden en de vrouwtjes tussen de 9 en 16 maanden. Het paren bij de porcupine is vrij gevaarlijk vanwege de stekels die in de weg staan. De vrouwtjes komen naar de mannelijke paring toe om de koppeling te initiëren. De dracht duurt ongeveer 3 maanden, daarna worden er een nest van 1 tot 4 baby's geboren. Tijdens de natte maanden houdt de paring hun nest in een kamer die is ingesloten in gras. De jongen hebben bij de geboorte zachte stekels en kwallen die hen helpen bij de geboorte. Zodra de stekel in contact komt met de lucht beginnen ze te verharden.
Gedrag
Slangenvalken snurken en huilden wanneer ze worden bedreigd en trekken hun penissen naar voren. Slangenvalken kunnen alleen of in kleine gezelschappen rondlopen. Deze dieren zijn nachtdieren en komen 's nachts naar voedsel. De grote oren van een slangenvalk dragen bij aan hun scherpe gehoorvermogen en ze bevriezen wanneer ze worden benaderd door roofdieren. Wanneer ze worden bedreigd, grijpt de slangenvalk terug naar de zijkant en achteruit om met zijn penissen aan te vallen. Daarnaast klimt hij in holen met zijn penissen die naar buiten komen om zichzelf te beschermen en te voorkomen dat roofdieren ze uit hun holen halen. Ze hebben speciale holle penissen die een kraakend geluid produceren wanneer ze worden geroerd. De meeste tijd kun je penissen op de grond vinden en zelden in een hol. Kruger Park Safari.
Veelgestelde vragen
Wat eten porcupine's?
Slangapen gebruiken hun klauwen om wortels, knollen en bollen op te graven. Ze houden ook van fruit. Ze bijten ook aan bast en botten en zijn bekend om grote hoeveelheden botten in hun holen te bewaren.
Hoe verdedigt een spinnebos een zichzelf?
Als het wordt bedreigd, loopt een spinnebok naar achteren en naar links om met zijn stekels aan te vallen. Daarnaast maakt hij speciale holle penissen die een piepend geluid produceren. Daarnaast klimt hij in holen met zijn penissen die naar buiten komen, zodat roofdieren hem niet kunnen uithalen.
Hoeveel baby's hebben poema's?
Na een dracht van ongeveer 3 maanden geeft een konijn met een staart een nest met 1 tot 4 jongen. Tijdens de natte maanden wordt het nest in een kamer met gras gehouden, en de zachte stekels en kwallen van de baby's beginnen te verharden zodra ze de lucht in komen.
Leefden spinnevogels ooit alleen?
Niet altijd. Slangapen kunnen alleen reizen of in kleine familiegroepen worden gezien. Ze komen 's nachts naar buiten om te eten en hun grote oren geven hen een zeer goed gehoor.
Hoe verteren spinnepotigen plantaardig voedsel?
Microorganismen in de darmen en aanhangsels van een spinnebroedende muis breken plantaardige vezels gemakkelijk af, waardoor ze op een vegetarisch dieet met wortels, knollen, bollen, fruit en schors kunnen leven.
Voeg Kurt Safari toe als favoriete bron op Google (opent in een nieuw tabblad)