Kruger safari-specialisten in Hazyview

Tripadvisor rating 5.0 of 5

5,0 van 3.463+ reizigers

Marteenaarend

Vraag uw gratis offerte aan

De marteruil is de grootste aalscholver in Afrika. Een krachtig roofdier met een bleekwitte onderkant die zwart is gespoten, een donkerbruine kop, rug en vleugels en witte poten met zeer grote, scherpe klauwen. Het houdt voorkeur bij savannegebieden en struikgewasrijke gebieden in heel Zuid-Afrika. Het komt ook voor in open en halfwoestijnachtige gebieden en komt niet vaak voor in beboste gebieden.

Naam

Marteenaarend

Uiterlijk

De Mariale adelaar is de grootste Afrikaanse adelaar en een ongelooflijk krachtig vogel. Deze enorme adelaars kunnen tot 6,5 kg wegen. Het onderste deel van de Mariale adelaar is een bleekwitte kleur met zwarte vlekken. Het achterste gedeelte, het hoofd en de vleugels zijn allemaal donkerbruin van kleur. Het heeft zeer doordringende gele ogen met zwarte pupilringen. De poten van de Mariale adelaar zijn wit met ongelooflijk grote en scherpe klauwen.

Dieet

Het dieet van de Martial Eagle bestaat voornamelijk uit vogels. Gansen, bustards en francolins vormen het belangrijkste dieet van de Martial Eagle. Het dieet verschilt licht afhankelijk van de omgeving waar de vogel voorkomt en kan bestaan uit voornamelijk zoogdieren zoals hyraxen, antilopen, apen en soms zelfs geiten en lammetjes. De Martial Eagle is een echt angstaanjagend roofdier en een indrukwekkende verschijning.

Fokken

De Maraboetakker bouwt zijn nesten hoog in een boom en vaak in de grootste boom die in de omgeving te vinden is. Het nest moet hoog genoeg zijn zodat de arend een duidelijke vrije vlucht van het nest kan maken. De paren hebben meestal meer dan één nest waar ze om de paar jaar tussen afwisselen. Hun nesten zijn grote structuren die komvormig zijn en veel breder dan dat ze diep zijn. Afhankelijk van het seizoen waarin ze zich bevinden en het gebied waar ze zich bevinden, kan hun broedcyclus veranderen. In tegenstelling tot veel andere vogels wordt de vrouwelijke Maraboetakker niet door het mannetje gevoerd tijdens het broeden en verlaat ze het nest om voedsel te zoeken.

De eieren worden 45 dagen uitgebroed, waarna de jongen erg zwak zijn en 20 dagen lang langzaam sterker worden. Op 70 dagen oud zijn de kuikens volledig bedekt met veren. De jongen worden door de ouders gevoed tot ze 60 dagen oud zijn voordat ze zelf prooi beginnen te scheuren. Op 100 dagen oud zijn de vogels sterk genoeg om te vliegen.

Gedrag

De Afrikaanse kuifarend geeft de voorkeur aan dorenbossages en savannegebieden in heel Zuid-Afrika. Ze zweven urenlang op de thermiek en vallen hun prooi aan met een steile, snelle duikvlucht. De Afrikaanse kuifarend jaagt in open gebieden waar veel bewegingsruimte is en jaagt zelden vanuit een zitpositie. Een paar Afrikaanse kuifarenden kan een territorium van meer dan 60 km² hebben.2 . Ze kunnen vaak meerdere dagen in één gebied jagen voordat ze naar een ander gebied trekken. De marterarend is ook een vrij schuwe vogel en houdt zich meestal weg van mensen. Hoewel er verhalen zijn over marterarenden die huisdieren aanvallen, zijn er zeer weinig bevestigde gevallen.

Leefomgeving

Martial Arenden geven de voorkeur aan savanne- en woestijngebieden, evenals doornstruikgebieden in Afrika. Ze kunnen ook worden aangetroffen in veel openere gebieden en halfwoestijn, maar ze komen niet vaak voor in beboste gebieden.

Veelgestelde vragen

Wat eet een krijgsvogel?

Voornamelijk vogels zoals de Guineafowl, bustards en francolins. Hun voeding verschilt afhankelijk van de omgeving en op sommige plaatsen bestaat het merendeel uit zoogdieren zoals hyraxen, antilopen en apen.

Hoe jaagt een krijgsvogel?

Van de lucht. De marteruil zweeft urenlang met alleen gebruikmaking van opwaartse stromen, jaagt over open gebieden met veel ruimte en valt prooi aan met een steile, hoge snelheid. Ze jacht zelden vanuit een vaste plek, maar jaagt vaak meerdere dagen lang in één gebied voordat ze verder gaan.

Waar bouwen vliegende adelaars hun nesten?

Ze staan hoog in een boom, vaak de grootste boom in het gebied, zodat de adelaar een duidelijk zicht op het nest heeft. De nesten zijn grote, bassinvormige structuren die veel breder zijn dan diep en paren hebben meestal meer dan één nest, dat elk paar paar jaar wordt verwisseld.

Hoe lang duurt het voordat een jonge militaire adelaar kan vliegen?

100 dagen. De eieren worden 45 dagen lang gekweekt; de ouders voeden de jongen tot ze 60 dagen oud zijn; de kuikens zijn na 70 dagen volledig bedekt met veren en zijn na 100 dagen sterk genoeg om te vliegen.

Hoe groot is het leefgebied van een martervleermuis?

Een paar marterarenden kan een leefgebied hebben van meer dan 60 km². De marterarend is ook een vrij schuwe vogel die zich meestal wegtrekt van mensen.

Voeg Kurt Safari toe als favoriete bron op Google (opent in een nieuw tabblad)

Categorie

Categorie

Kruger versus Serengeti

Kruger vs Serengeti: Welke Afrikaanse safari moet u kiezen?

Waar ligt het Kruger National Park

Waar ligt het Kruger National Park? Locatie, grootte en hoe kom je daarheen

Koning Cheetah tegen Cheetah

Koning Cheetah tegen Cheetah: Wat maakt de koning Cheetah anders?

Kruger vs Pilanesberg

De Kruger vs Pilanesberg: Welke safari is geschikt voor u?

Kinderen meenemen op een Kruger safari

Kinderen meenemen op een Kruger-safari: leeftijdsgrenzen, kosten en informatie over gezinsplanning

Tripadvisor Travellers Choice Award 2026

Kurt Safari wint de Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2026

Kruger Nachtsafari: Wat Je Moet Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

Kruger Nachtsafari: Wat Te Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

Hoeveel Kost Een Kruger Safari In 2026: Een Volledig Prijsoverzicht

Hoeveel kost een Kruger-safari in 2026? Volledig prijsoverzicht

Gerelateerde Safaris en Tours

Vind de juiste tour voor u

Meer artikelen zoeken

Accommodatie in het Kruger National Park

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies om uw ervaring op deze website te verbeteren. U kunt kiezen welke soorten cookies u wilt toestaan ​​en uw voorkeuren op elk moment wijzigen. Het uitschakelen van cookies kan van invloed zijn op uw ervaring op deze website. U kunt meer te weten komen door ons Cookiebeleid te bekijken.

WhatsApp-aanvraag

Vertel ons over uw safari

Een paar gegevens, zodat de juiste adviseur u meteen kan helpen. Uw telefoonnummer is niet nodig: WhatsApp geeft dat door.

We antwoorden via WhatsApp van 07:00 tot 17:00 uur (Zuid-Afrikaanse tijd), zeven dagen per week.

We gebruiken deze gegevens alleen om uw aanvraag te beantwoorden. Privacybeleid