Kruger safari-specialisten in Hazyview

Tripadvisor rating 5.0 of 5

5,0 van 3.465+ reizigers

Eekhoorn

Vraag uw gratis offerte aan

Naam

Bosduiker

Uiterlijk

De boomeekhoorn heeft een totale lengte van 350 mm, waarvan de helft van de totale lichaamslengte uit zijn staart bestaat. De vacht van de boomeekhoorn varieert, afhankelijk van het gebied waarin hij leeft. De boomeekhoorns in de Kruger hebben een lichtgrijze vachtkleur met roestkleurige poten en een witte onderkant. De boomeekhoorn draagt zijn lange en pluizige staart naar achteren uitgestrekt.

Dieet

Het dieet van de eekhoorn is voornamelijk vegetarisch, maar zoals de meeste knaagdieren, voedt hij zich ook met insecten. Eekhoorns hebben unieke ledematen met voorpoten die meer op handen lijken, waardoor ze voedsel en voorwerpen kunnen manipuleren, terwijl de achterpoten bedoeld zijn voor springen en klimmen. Deze dieren slaan zaden op bij graspollen en bomen.

Fokken

Eekhoorns zijn seizoensgebonden fokkers in de zuidelijke regio's, waarbij de paring plaatsvindt in augustus. Twee of drie jongen worden geboren van oktober tot november. Ze hebben een draagtijd van ongeveer 56 dagen. De jongen verlaten het nest om op 19 dagen leeftijd zelfstandig te gaan eten.

Gedrag

Eekhoorns zijn dieren die voornamelijk in bomen leven, maar het grootste deel van hun tijd op de grond doorbrengen op zoek naar voedsel. Wanneer ze bedreigd worden, vluchten eekhoorns de bomen in ter bescherming. Territoriale familiegroepen blijven 's nachts samen in boomholtes. Na 9 maanden zijn de nakomelingen geslachtsrijp. Na het bereiken van de geslachtsrijpheid zullen de nakomelingen door het broedpaar worden verjaagd. Mannetjes zijn verantwoordelijk voor het beschermen van het territorium, terwijl het vrouwtje voornamelijk voor de jongen zorgt. Een gemeenschappelijke geur wordt gedeeld door vachtverzorging, wat de sociale banden bevordert.

Leefomgeving

Eekhoorns leven in savannebossen en vele andere beboste gebieden. Ze geven de voorkeur aan bomen met geschikte holtes om een nest in te maken, zoals een Mopaneboom. Als ze geen geschikte boom kunnen vinden, maken ze een nest in de grond.

Waar kunnen ze gevonden worden?

Boomwitkruinen komen voornamelijk voor in de boslandsavannes van Mpumalanga, Noordwestelijke Provincie en Noordwest, en strekken zich ook uit naar het oosten tot Swaziland en Mozambique.

Voeg Kurt Safari toe als favoriete bron op Google (opent in een nieuw tabblad)

Categorie

Categorie

Kruger versus Serengeti

Kruger vs Serengeti: Welke Afrikaanse safari moet u kiezen?

Waar ligt het Kruger National Park

Waar ligt het Kruger National Park? Locatie, grootte en hoe kom je daarheen

Koning Cheetah tegen Cheetah

Koning Cheetah tegen Cheetah: Wat maakt de koning Cheetah anders?

Kruger vs Pilanesberg

De Kruger vs Pilanesberg: Welke safari is geschikt voor u?

Kinderen meenemen op een Kruger safari

Kinderen meenemen op een Kruger-safari: leeftijdsgrenzen, kosten en informatie over gezinsplanning

Tripadvisor Travellers Choice Award 2026

Kurt Safari wint de Tripadvisor Travellers’ Choice Award 2026

Kruger Nachtsafari: Wat Je Moet Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

Kruger Nachtsafari: Wat Te Verwachten, Wat Je Zult Zien en Welke Pakketten Er Eén Bevatten

De Panoramaroute Complete Gids Voor Kruger Safari Reizigers

De Panorama Route: Volledige Gids voor Kruger Safarireizigers

Gerelateerde Safaris en Tours

Vind de juiste tour voor u

Meer artikelen zoeken

Accommodatie in het Kruger National Park

Wij gebruiken cookies

We gebruiken cookies om uw ervaring op deze website te verbeteren. U kunt kiezen welke soorten cookies u wilt toestaan ​​en uw voorkeuren op elk moment wijzigen. Het uitschakelen van cookies kan van invloed zijn op uw ervaring op deze website. U kunt meer te weten komen door ons Cookiebeleid te bekijken.

WhatsApp-aanvraag

Vertel ons over uw safari

Een paar gegevens, zodat de juiste adviseur u meteen kan helpen. Uw telefoonnummer is niet nodig: WhatsApp geeft dat door.

We antwoorden via WhatsApp van 07:00 tot 17:00 uur (Zuid-Afrikaanse tijd), zeven dagen per week.

We gebruiken deze gegevens alleen om uw aanvraag te beantwoorden. Privacybeleid