Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Fluitende eend met witte kop

Naam

Witwangfluiteend [Dendrocygna viduata]

Uiterlijk

De fluiteend is een vrij mooie vogel die voornamelijk roodbruin van kleur is. Het heeft witte en zwarte veren onder de vleugels en een wit gezicht. De achterkant van het hoofd is zwart rood van kleur. Zijn vleugels zijn zwart van kleur. Het heeft zwarte ogen en een zwarte snavel, met lichtgrijze poten en zwarte staartveren.

Eetpatroon

De White-Faced Duck heeft een dieet dat bestaat uit weekdieren, vissen, onderwaterknollen en waterzaden. Deze vogels duiken vaak onder water om op hun voedsel te jagen.

Fokken

De witkopeend bouwt zijn nest op de grond van bladeren. Een belangrijke rol bij de vorming van paren is het wederzijds gladstrijken. Elke koppeling bevat maximaal 12 eieren, waarbij beide ouders de eieren uitbroeden totdat ze na ongeveer 30 dagen uitkomen. De eendjes zijn verborgen in de waterplanten.

Gedrag

De White Faced Duck verblijft in koppels die in de honderden kunnen lopen. Het zijn zeer sociale dieren waar nomadisch reizen heel gewoon is. Ze worden vaak gevonden in combinatie met de fulvous fluitende eend. Het heeft een hoge stem die zeer kenmerkend is voor de soort. Door zijn mooie uiterlijk is het een populaire vogel in veel watervogelcollecties. Ze brengen veel tijd door aan de oevers van rivieren en dammen. Ze foerageren in groepen tijdens de veiligheid van de nacht. Deze eendjes poetsen elkaar vaak op en houden elkaar schoon. Het zijn snelle zwemmers, maar ze zullen niet duiken, behalve als ze achter voedsel aan gaan.

Habitat

De White Faced Duck geeft de voorkeur aan dammen, meren, rivieren, estuaria, uiterwaarden en riooldammen. Ze geven de voorkeur aan een verscheidenheid aan zoet water, zoals meren, moerassen en moerassen. Ze zijn te zien in kleine watermassa's. Ze zijn te vinden in Zimbabwe, Oost-Zuid-Afrika, Oost-Botswana en Noord-Namibië.

 

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×