Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Naam

Struisvogel [Struthio camelus]

Uiterlijk

De struisvogel is de grootste vogel ter wereld en valt onder de groep loopvogels die geen kiel aan hun borstbeen hebben. De struisvogel staat hoog op dikke blote poten. Ze hebben lange, gebogen nekken die wit van kleur zijn. Het mannetje heeft een diepzwarte verenkleur en heeft ook witte veren. Het vrouwtje heeft een stoffige bruine kleur en is kleiner dan het mannetje. Ze staan op een hoogte van 2,6 m en wegen 135 kg en kunnen niet vliegen, maar zijn zeer snelle lopers.

Eetpatroon

De struisvogel heeft een dieet van gras, vetplanten, bessen, zaden en ook insecten. Een ongewone gewoonte die de struisvogel heeft, is dat hij kiezelstenen inslikt die hem helpen het voedsel dat ze hebben geconsumeerd te vermalen.

Fokken

Struisvogels paren voor het leven en maken om de beurt nesten. Territoriale mannetjes strijden vaak om koppels van 4-5 hennen. Paringsdansen van struisvogels zijn vaak een vreemde en grappige gebeurtenis. Ze rennen rond en zwaaien met hun vleugels. Struisvogels zullen gemeenschappelijke nesten vormen die tot 60 eieren kunnen hebben. Het gemiddelde gewicht van een struisvogelei is ongeveer 1,8 kg. Het mannetje zal 's nachts op de eieren leggen vanwege hun zwarte veren en het vrouwtje zal overdag op de eieren nestelen vanwege hun lichtbruine veerkleur.

Habitat

De struisvogel is een vrij veel voorkomende en populaire vogel die westelijk, oostelijk en zuidelijk Afrika noemt. Ze worden vaak gevonden in beschermende reservaten in de oostelijke gebieden. Struisvogels geven de voorkeur aan gebieden die droog en zeer open zijn, zodat ze zonder veel obstakels kunnen rennen.

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×