063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden
063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden

Naam

Vleermuis havik [Macheiramphus alcinus]

Uiterlijk

De volwassen vleermuis havik heeft een overwegend bruinzwarte veerkleur, met uitzondering van een enkelvoudig wit vlekje onder elk oog. Het midden van de borst en de keel zijn wit met een zwarte streep naar beneden. Ze hebben mooie ogen, die heldergeel en granenzwart zijn. Ze hebben blauwgrijze poten en voeten. De jongen hebben over het algemeen saaiere kleuren dan de volwassenen.

Eetpatroon

Het dieet van Bat Hawks bestaat voornamelijk uit vleermuizen, gierzwaluwen, zwaluwen en gierzwaluwen. Als ze geen toegang hebben tot deze prooidieren, kunnen ze worden aangevuld met kleinere vogels en insecten. Deze vogels jagen op prooien door ze met hoge snelheid te achtervolgen.

Bat-Hawk-Kruger National Park

Fokken

Tijdens het paarseizoen voeren Bat Hawks oogverblindende stunts uit, snel vliegen, rollen en voet aanraken rond hun broedplaatsen. Al deze stunts worden met hoge snelheden uitgevoerd en wanneer ze bij de nestelende boom komen om te landen, komen ze snel en laag binnen en springen ze op de takken. Ze bouwen hun nesten in dezelfde boom waar ze de hele dag in uitrusten. De Bat Hawk bouwt zijn nest hoog op een zijtak van een boom. Het vrouwtje doet meer van het gebouw dan de mannetjes. De nesten zijn vrij groot, tot een meter in doorsnee en tot een halve meter diep. Ze lijken ook in drukke steden hun nest te kunnen maken.

Het vrouwtje zal de eieren uitbroeden, terwijl ze overdag dicht bij de eieren zit, af en toe vluchtend. Het mannetje doet het grootste deel van de jacht en voedt het vrouwtje terwijl ze in het nest is. De incubatie duurt ongeveer een maand en de jongen vliegen in ongeveer 37 dagen uit. De jongen zullen ongeveer 20 minuten voor het donker worden gevoerd. De ouders zullen de jongen snel voeren en dan voer in het nest laten vallen en dan wegvliegen. De ouders blijven dicht bij het nest terwijl de jongen uitvliegen. Deze vogels zijn vaste fokkers.

Gedrag

In de lucht is de Bat Hawk donker en slank en zo groot als een buizerd, maar hij heeft het silhouet van een grote valk. Deze vogels zijn vaak gemakkelijk te herkennen, ze hebben bijna zwarte lichamen, een witte borst en gele ogen en poten. Het belangrijkste voor een Bat Hawk is een grote open ruimte met veel vleermuizen en gierzwaluwen, evenals grote insecten, die een goede voedselbron vormen. Je kunt ze zien vliegen en jagen over plassen water, van rivieren en meren tot kusten, stranden en kreken. De Bat Hawk is vrij zeldzaam vanwege de gespecialiseerde habitats die hij moet hebben, maar in de gebieden waar ze voorkomen, komen ze vrij veel voor.

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×