Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Witstaartmangoest

Naam

Witstaartmangoeste [Ichneumia albicauda]

Uiterlijk

Er is geen verschil in grootte tussen de mannetjes en de vrouwtjes, omdat ze visueel en fysiek vergelijkbaar zijn, met een gewicht van 4,3 kg en een lengte van 1,1 m. Ze hebben een donkergrijze vachtkleur en kenmerkende lange witte haren. Ze hebben zwarte poten waarvan de voorste ledematen korter zijn dan de achterste.

Eetpatroon

Witstaartmangoeste heeft een dieet dat voornamelijk bestaat uit insecten, termieten, kevers, sprinkhanen en krekels. Het is ook bekend dat ze zich voeden met kikkers, knaagdieren en slangen.

Fokken

De Witstaartmangoeste baart een nest van ongeveer 3 jongen na een draagtijd van ongeveer 2 maanden. De paring vindt plaats in de zomermaanden, tussen november en december.

Gedrag

Er is niet veel bekend over de gedragsgewoonten van de witstaartmangoeste, behalve dat het zeer solitaire dieren zijn en in kleine clans leven.

Habitat

De witstaartmangoeste geeft de voorkeur aan gebieden in de buurt van permanente waterbronnen, in de buurt van savannes en bossen.

White-Mongoose
White-Mongoose
nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×