Informeer nu

Log in

Aanmelden

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en je kunt de tour ook beoordelen nadat je de tour hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Achternaam*
Geboortedatum*
E-mail*
Telefoon*
Land*
* Als u een account aanmaakt, betekent dit dat u akkoord gaat met onze Servicevoorwaarden en Privacyverklaring .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Al lid?

Log in
Informeer nu

Naam

Waterbok

Uiterlijk

De Waterbuck is een grote, robuuste antilope, met mannetjes die 1,4 meter bij de schouder reiken en tot 260 kg wegen. De koeien zijn kleiner dan de stieren. De vacht van de Waterbuck is een ruige bruingrijze kleur met een witte, vlekkerige kleur in de nek. Ze hebben een donkere rand op hun rug, de iconische witte ringen op hun achterste en wit rond hun ogen en mond. Stieren hebben grote gebogen hoorns, terwijl de koeien er geen hebben. Beide geslachten geven een onaangename muskusgeur af die vaak op bepaalde plekken kan blijven hangen.

Eetpatroon

Waterbokken zijn grazers die zich voeden in de buurt van waterbronnen. Ze zullen bladeren als de grasmat in slechte staat is. Waterbokken zijn erg afhankelijk van water en zullen dagelijks drinken.

Fokken

Paring piekt tijdens de winter, maar kan het hele jaar door in mindere frequenties voorkomen. Na een draagtijd van 9 maanden wordt een enkel kalf geboren met de zeldzame gelegenheid van een tweeling. Geboorten hebben de neiging om hun hoogtepunt te bereiken tijdens de zomermaanden.

Gedrag

Waterbokken zijn gezellige antilopen met dominante stieren die hun territoria bezetten met agressieve houding en soms zelfs gevechten. Koeien, kalveren en vrijgezellen reizen samen in kuddes. Individuen zijn vrij om zich bij deze samengekomen kuddes aan te sluiten en ze te verlaten zoals ze willen. Hun antilopen zijn sterke zwemmers en zullen bij bedreiging het water op gaan.

Habitat

Waterbokken leven in gebieden met veel water en sterk beboste gebieden. Deze waterbokken zullen zich vaak wagen aan meer open overstromingsgebieden en bossen voor voedsel.

Waar ze te vinden zijn

Waterbokken zijn te vinden langs grote afvoersystemen in Mpumalanga, Noord-Provence en Kwazulu-Natal. Sinds kort zijn ze langzaam geïntroduceerd in St. Lucia en Itala Game Reserve.

Waterbuck
Waterbuck

Proceed Booking

nl_NLDutch