Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Naam

Wrattenzwijn [Phacochoerus africanus]

Uiterlijk

Het wrattenzwijn is een nogal lelijk uitziend dier, maar een dier dat iconisch is voor het Krugerpark en wereldwijd geliefd is. Het wrattenzwijn heeft een volumineus lichaam met korte magere benen. Het heeft een lang gezicht met benige uitsteeksels onder zijn ogen en achter zijn mond. Ze hebben snijtanden die naar boven groeien en lagere slagtanden die scherp naar buiten groeien. Hun staarten zijn vrij uniek omdat ze altijd naar boven wijzen.

Eetpatroon

Wrattenzwijnen hebben, net als de meeste wilde zwijnen, een dieet dat voornamelijk bestaat uit het eten van fruit, wortels, scheuten en soms, als het erg wordt, eten ze gras.

Gedrag

Wrattenzwijnen zijn dagdieren die het grootste deel van de dag op zoek zijn naar voedsel en normaal gezien in familiegroepen worden gezien. Ze schuilen 's nachts in holen en gaan eerst de staart in. Wrattenzwijnen hebben de interessante gewoonte om op hun voorste knieën te knielen tijdens het eten en foerageren. Beren spelen geen rol bij het grootbrengen van de biggen en hebben alleen interactie met zeugen tijdens de paartijd. De groepen die je ziet rondreizen zijn matriarchale groepen die bestaan uit volwassen zeugen en hun jongen.

Habitat

Wrattenzwijnen kunnen een grote verscheidenheid aan habitats verdragen, hoewel ze de voorkeur lijken te geven aan bossavannegebieden.

Waar zijn ze te vinden

Wrattenzwijnen zijn vrij algemeen en wijdverspreid en niet bedreigd in Zuid-Afrika. Ze kunnen van nature voorkomen op boerderijen en worden langzaamaan opnieuw geïntroduceerd in gebieden waar ze ooit waren uitgestorven. Ze zijn te vinden in de buurt van drinkplaatsen en moerassige gebieden van het Kruger National Park.

Warthog
Warthog
nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×