Informeer nu

Log in

Aanmelden

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en je kunt de tour ook beoordelen nadat je de tour hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Achternaam*
Geboortedatum*
E-mail*
Telefoon*
Land*
* Als u een account aanmaakt, betekent dit dat u akkoord gaat met onze Servicevoorwaarden en Privacyverklaring .
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Al lid?

Log in
Informeer nu

Naam

Springhare [Pedetes capensis]

Uiterlijk

De Springhaas is eigenlijk, in tegenstelling tot zijn naam, geen haas maar een knaagdier. Het heeft blokvormige ovale oren die de Springhare zijn naam geven. Het heeft grote achterpoten en voeten met kleine onderarmen. Het lijkt qua vorm op een kangoeroe. Het heeft een bruin gekleurde vacht met een witte onderkant. Hij heeft rode poten en een zwarte punt op zijn staart.

Eetpatroon

De Springhare voedt zich met grasscheuten, stengels, zaden, bladeren en groen gras. Deze dieren foerageren op handen en voeten, maar zullen tijdens het voeren op hun achterpoten en staart zitten.

Spring-hare

Fokken

Springhares zijn niet-seizoensgebonden fokkers die na een draagtijd van slechts 77 dagen slechts drie keer per jaar slechts één jong baren. De jongen kunnen na de geboorte al zien en bewegen. Jongeren bereiken geslachtsrijpheid na 8 maanden.

Gedrag

De Springhare gebruikt zijn lange krachtige poten om te ontsnappen aan roofdieren zoals cheeta's en roofvogels. Lentehazen zijn een zeldzame waarneming tijdens een Kruger Park Safari maar het is mogelijk om ze te spotten in de zandgebieden van het park.

Habitat

Springhares geven de voorkeur aan grasrijke gebieden die schaars zijn met vegetatie en zandgrond, zodat ze kunnen graven.

Proceed Booking

nl_NLDutch