Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Side gestreepte jakhals

Naam

Zijgestreepte jakhals [Canis adustus]

Uiterlijk

De zijgestreepte jakhals is een nachtdier met een schouderhoogte van 500 mm en een gewicht tot 12 kg. Het is een nogal schuw dier met een veelkleurige vacht met grijs, beige, donkergrijs en bruin. Het heeft witte strepen met zwarte randen. Met een donkere staart die een witte punt heeft. De oren zijn donkerbruin van kleur.

Eetpatroon

De jakhals is een omnivoor dier dat een grote verscheidenheid aan voedsel kan eten en zijn dieet kan aanpassen aan de omgeving. Zijn dieet bestaat uit kleine zoogdieren, fruit, aas, eieren, vogels en reptielen. De zijgestreepte jakhals is minder roofzuchtig dan de zwarte jakhals.

side-striped-jackal

Fokken

De zijgestreepte jakhals paren normaal gesproken in juni en juli, maar het is bekend dat ze het hele jaar door paren. Na een draagtijd van ongeveer 65 dagen worden 4 – 6 pups geboren, van augustus tot november. De pups worden door de moeder grootgebracht met hulp van het nest van het voorgaande jaar. Ze graven oude termieten- of aardvarkensheuvels op om hun holen te maken. Beide ouders helpen bij het opvoeden van de pups na het spenen. De ouders zullen voedsel in de mond van de jongen uitspugen om ze te voeden.

Gedrag

Tijdens de paartijd blijven de paren dicht bij elkaar. Deze dieren zijn zeer territoriaal, met paren die het territorium met hun jongen regeren. De nakomelingen zullen zich verspreiden als ze ouder zijn om hun eigen territorium te vinden. Het zijn vrij zeldzame waarnemingen tijdens a Kruger Park Safari.

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×