063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden
063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden

Naam

Serval

Uiterlijk

De serval is een slanke kat die ongeveer 500 mm lang is bij de schouders. Het heeft een geelbruine vachtkleur en een witte onderkant. Het grootste deel van de serval is bedekt met zwarte vlekken. De serval heeft verbazingwekkend lange poten in vergelijking met zijn lichaamsgrootte die 3 meter kan bereiken. De Serval heeft een kleine, lange kop met grote ronde oren die getekend zijn in zwarte en witte vlekken.

Eetpatroon

Servals hebben een dieet van kleine dieren zoals ratten, vogels, kikkers, reptielen en zelfs vissen.

Fokken

Kittens worden geboren na een draagtijd van ongeveer 70 dagen, waarbij er meestal 4 in een nest zijn. De kittens worden in een hol geboren maar worden regelmatig verplaatst om ze veilig te houden. De Serval is vergelijkbaar met de Cheetah in de manier waarop hij zijn jongen grootbrengt. Het zal ze overdag verlaten om te gaan jagen. Vrouwtjes zijn erg beschermend voor hun kittens en zullen elk mannetje wegjagen dat in de buurt van haar welpen komt, vooral wanneer de welpen volwassen genoeg zijn om te jagen. Als de kittens volwassen genoeg zijn, zal de moeder haar jongen wegjagen zodat ze hun eigen territorium kunnen claimen.

serval

Gedrag

De Serval is over het algemeen een solitair dier, tenzij het een vrouwtje is die wordt vergezeld door haar jongen. Servals hebben een thuisbereik dat kan oplopen tot 30 vierkante kilometer die ze markeren met geur. Het homegamma is niet exclusief en leden vermijden contact. Deze dieren zijn over het algemeen schuwe dieren die 's nachts proactief zijn en jagen met zicht en geur. De Serval heeft een zeer goed gehoor, dat komt vooral door hun grote oren. Ze zijn over het algemeen stil en goed in het bespringen en besluipen van prooien. Servals zijn solitaire dieren en tamelijk moeilijk te herkennen op een Kruger Park Safari.

Habitat

Ze geven de voorkeur aan vochtige, hoge graslanden die over het algemeen worden geassocieerd met wetlands. Ze zijn tamelijk dun verspreid vanwege hun leefgebied.

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×