063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden
063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden

Naam

Leeuw [panthera leo]

Uiterlijk

Het leeuwmannetje staat 1,2 m op de schouder en weegt tot 200 kg. De vrouwtjes zijn iets kleiner dan de mannetjes en wegen slechts 130 kg. Hun vacht is voornamelijk geelbruin van kleur met een zanderige tint en witte onderdelen. Jonge leeuwen hebben rozetten en vlekken onder hun lichaam, waarbij vrouwtjes deze vlekken soms behouden tot in de volwassenheid. Mannetjesleeuwen hebben lange donkere manen rond hun hoofd die meestal een donkerder getaande kleur hebben, en sommige mannetjes hebben volledig zwarte manen.

Eetpatroon

De prooi van leeuwen bestaat voornamelijk uit buffels, zebra's, gemsbokken, gnoes en soms giraffen. Kleinere dieren zoals impala's, stekelvarkens en steenbokken worden ook gevangen wanneer de gelegenheid zich voordoet. Leeuwinnen doen meestal het grootste deel van de jacht, waarbij de mannetjes alleen jagen om de nodige spieren te leveren.

lion

Gedrag

Lion Prides bestaan uit 2 tot 12 leeuwinnen en al hun jongen, met een paar dominante mannetjes. Het gebrul van de leeuw is een huiveringwekkend, maar prachtig geluid dat synoniem is geworden met het Kruger National Park. Het gegrom en gebrul van een leeuw is tot op 5 km afstand te horen. Leeuwen gebruiken ook geuren en gezichtsuitdrukkingen om te communiceren. Wanneer leeuwen hun agressie willen tonen, laten ze hun zeer indrukwekkende hoektanden zien, trekken hun oren naar achteren, trekkende staarten en laag gegrom. Leeuwen zijn een welkome en veel voorkomende waarneming als je op een Kruger Nationaal Park Safari.

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×