Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Olifant spitsmuis

Naam

Eastern Rock Olifantenspitsmuis [Elephantulus myurus]

Uiterlijk

De olifantspitsmuis meet 230 mm met een staart die langer is dan zijn gecombineerde lichaam. Het is een compact dier met grote radarschotelachtige oren en een langwerpige neus, waardoor het zijn iconische naam krijgt. Het heeft een stoffige bruine vacht met een witte onderkant.

Eetpatroon

De olifantenspitsmuis voedt zich voornamelijk met insecten zoals mieren en termieten. De olifantenspits jaagt overdag en blijft het liefst in dekking en schaduw om zijn prooi te vangen.

Eastern Rock Elephant Shrew

Fokken

De olifantenspitsmuis als een vreemd lange draagtijd voor zo'n klein dier, dat is 8 weken. De jongen die geboren zijn, hebben al hun haar en hebben hun ogen open. De jongen kunnen zich direct na de geboorte verplaatsen. Het vrouwtje baart tijdens de natte maanden twee tweelingen.

Gedrag

De olifantenspitsmuis is een soort die overdag voornamelijk een eenzaam leven leidt en zelden in paren wordt gezien. Deze dieren zijn zeer wendbaar en hebben een stevige voet, waardoor ze snel en effectief oneffen terrein kunnen doorkruisen. Ze communiceren via luide voetdrummen en piepgeluiden van hoge toonhoogtes die nauwelijks hoorbaar zijn. Deze kleine dieren zijn vrij zeldzaam tijdens een Kruger Park Safari.

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×