Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Naam

Kaapse haas of bruine haas [Lepus capensis]

Uiterlijk

In tegenstelling tot andere dieren is het vrouwtje iets groter dan het mannetje. De vacht van de Kaapse haas is lichtbruin van kleur. Een iconisch kenmerk van de Kaapse haas zijn zijn lange oren die altijd rechtop staan. Een manier om de Kaapse haas te onderscheiden van de struikhaas is het kleinere formaat en het ontbreken van een witte onderkant.

Eetpatroon

Afhankelijk van wat er beschikbaar is, zal de Kaapse haas een grazer of een browser zijn. De hazen zouden de zachte ontlastingskorrels die ze overdag uitscheiden opnemen en ze scheiden de harde korrels uit tijdens de nachten.

Fokken

De Kaapse haas broedt het hele jaar door, maar het hoogtepunt van de geboorte is meestal tijdens het regenseizoen. Na een draagtijd van 42 dagen zal de haas tot 3 jonge haasjes bevallen. De jongen wegen ongeveer 100 gram en zijn bij de geboorte volledig behaard. Hun ogen zijn open bij de geboorte, maar kunnen na ongeveer 48 uur niet zien en horen.

Gedrag

Over het algemeen solitaire dieren, de vrouwtjes reizen meestal alleen, tenzij ze op haar fiets zit, dan wordt ze meestal gevolgd door meerdere mannetjes. Ze geven de voorkeur aan open, dor terrein met open grasvelden.

Waar zou je ze kunnen vinden?

De Kaapse haas komt voor in droge gebieden van Zuid-Afrika. Ze zijn ook te vinden in Botswana en centrale gebieden van Namibië. Tijdens een Kruger Nationaal Park Safari, je kunt ze spotten in de meer dorre gebieden van het park in het noorden.

Kruger tour
Kruger tours
nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×