Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Zwarte neushoorn

Naam

Zwarte neushoorn [Diceros bicornis]

 

Uiterlijk

Zwarte neushoorns een omvangrijk, zwaar frame hebben dat tot 1200 kg weegt. Zwarte neushoorns hebben over het algemeen kortere hoorns dan witte neushoorns, ze hebben een spitse bovenlip en trompetvormige oren. De zwarte neushoorn zal meestal worden gezien met hun kleine kop hoog. De kleur van de Zwarte neushoornDe huid wordt mede bepaald door de grondsoort waarin het rolt.

 

Eetpatroon

Wat de meeste mensen niet weten, is de Zwarte neushoorn eet van nature geen gras. Het is een browser die zich voedt met kruiden, takjes, bladeren en bomen. Takjes en bladeren worden bij de bovenste haakachtige lip gegrepen en in de mond getrokken, waar hun kiezen het voedsel kauwen en scheren.

 

Fokken

Zwarte neushoorns heb geen paarseizoen. Hun draagtijd duurt gemiddeld ongeveer 15 maanden, waarna een enkel kalf wordt geboren met de zeldzame gelegenheid dat een tweeling wordt geboren. Vrouwelijke zwarte neushoorns planten zich elke 2 tot 5 jaar voort.

 

Gedrag

Zwarte neushoorns zijn zeer solitaire dieren die het liefst alleen leven. Rhino Bull-territoria worden bepaald door de beschikbaarheid van voedsel en water. Black Rhino-stieren zijn erg territoriaal en zullen verdwaalde stieren doden die hun territorium binnenkomen. Op volle snelheid kunnen Black Rhinos tot 55 km / u rennen.

 

Plaats

Zwarte neushoorns zijn een ernstig bedreigde diersoort waarvan de populatie sinds 1970 drastisch is afgenomen. Vanwege stroperij zijn zwarte neushoorns uit hun natuurlijke habitat gehaald om neushoornreservaten veilig te stellen. Zwarte neushoorns zijn nog steeds te vinden in het wild, in savannes en graslandgebieden. Als je geluk hebt, kun je een zwarte neushoorn tegenkomen op een Kruger-dagsafari.

 

 

Kruger park day safaris
Kruger park day safari

Laat een antwoord achter

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×