063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op   | Voorwaarden
063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op   | Voorwaarden
Menu

Afrikaanse wilde kat

Naam

Afrikaanse wilde kat [Felis silvestris spp.] Er zijn een aantal ondersoorten voor de Afrikaanse wilde kat.

 

Invoering

Afrikaanse wilde katten werden ongeveer 6000 jaar geleden gedomesticeerd door de oude Egyptenaren om de populatie ratten en muizen die hun graanschuren plunderden onder controle te houden. De huidige gedomesticeerde katten zijn afstammelingen van de wilde katten die de Egyptenaren temden. Ze zijn een zeldzaam gezicht tijdens een Kruger-dagsafari, maar ze zijn een wonder om te zien.

 

Eetpatroon

De Afrikaanse wilde katten werden getemd om muizen en ratten te vangen en te eten, zodat hun hoofdvoedsel uit muizen en ratten bestaat. Wanneer voedsel schaars wordt, zal de Afrikaanse wilde kat zich ook voeden met kleine vogels en geleedpotigen. Konijnen, hazen en kleine antilopen kunnen ook ten prooi vallen aan de wilde kat

 

Fokken

De paartijd voor Afrikaanse wilde katten is tussen juli en januari en de draagtijd duurt ongeveer 65 dagen. Jongeren worden geboren tussen de maanden september en maart en er zijn meestal 3 in een nest.

 

Gedrag

Er is heel weinig bekend over de Afrikaanse wilde kat, omdat dit een kleinere katachtige soort is die niet zo intensief is bestudeerd. Het enige verschil tussen de Afrikaanse wilde kat en een huiskat zijn de verschillend gekleurde oren en veel langere poten. De nabijheid van de huiskat is zo intens dat er kruisingen kunnen plaatsvinden. Van wat kan worden afgeleid, Afrikaanse wilde katten zijn solitaire dieren buiten het broedseizoen. Hun schaarste maakt ze een traktatie om te zien terwijl ze op een Kruger National Park-safari.

 

Plaats

Zeer weinig gebieden hebben pure voorraad Afrikaanse wilde katten, zijn de andere wilde katten waarschijnlijk gefokt met gedomesticeerde katten. Een van de weinige plekken waar je kans maakt om er een te zien is in het Krugerpark tijdens een Krugerparksafari.

 

Fokken

Na een draagtijd van ongeveer 2 maanden worden overal 1 tot 6 jongen geboren.

 

Spoor Beschrijving:

Het spoor van de Afrikaanse wilde kat lijken erg op die van de huiskat.

Kruger National Park Safaris
kruger park safari

Laat een antwoord achter

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×