Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Afrikaanse poolkat

Naam

Gestreepte bunzing / Zorilla [Ictonyx striatus]

Uiterlijk

De poolkat is een naaste verwant van de Afrikaanse wezel, maar is groter van formaat en heeft een langere vacht. De bunzing heeft een lengte van kop tot staart van 550 mm, waarvan de staart 200 mm uitmaakt, en weegt tot een kilogram. Het heeft een voornamelijk zwarte vacht met witte strepen die langs hun zijkanten lopen. Ze hebben de iconische 3 witte stippen op hun gezicht met wit omrande oren.

Eetpatroon

Het dieet van Afrikaanse bunzingen bestaat voornamelijk uit kleine prooien zoals schorpioenen, slangen, knaagdieren, hagedissen, spinnen en insecten. De bunzing gebruikt zijn neus om hun voedsel op te snuiven en op te graven.

Fokken

Het broedseizoen duurt van de lente tot de vroege zomer. Bunzingen hebben een draagtijd van 36 dagen, waarbij een nest van drie wordt geboren. De tanden van de jongen beginnen na 33 dagen te verschijnen en hun ogen openen na 40 dagen. Jongeren worden volwassen op de leeftijd van 20 weken en kunnen al vanaf 9 weken op prooien jagen als ratten. Deze dieren zijn solitaire dieren, tenzij het paarseizoen is. Vrouwtjes blijven bij de jongen van dat jaar totdat ze oud genoeg zijn om te vertrekken.

Habitat

Bunzingen bewonen een grote verscheidenheid aan habitats, met uitzondering van dichte, groenblijvende bossen. Daar zijn dieren een vrij algemeen dier dat door heel Zuid-Afrika wordt gezien.

Interessante opmerkingen

De bunzing heeft het unieke vermogen om een zeer krachtige vogelgeur te creëren wanneer hij wordt bedreigd. De geur is zo krachtig dat men heeft waargenomen dat een bunzing tegenover 3 leeuwen stond en zijn mannetje stond. De leeuwen gaven de inspanning uiteindelijk op vanwege de stank.

African Polecat
African Polecat
nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×