063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden
063 718 5590 | online@kurtsafari.com | Neem contact op | Voorwaarden

Afrikaanse buffel / Kaapse buffel

kruger park safari

De Afrikaanse buffel is een van Afrika's grootste dieren op de grond, tot 1,5 meter hoog en weegt ongeveer 750 kg.

Mannetjeshoorns lijken erg op elkaar, hoewel de hoorns meer opwaarts en gebogen zijn dan de vrouwtjeshoorns.

Deze bulldieren hebben een enorme ecologische impact op het veld. Door hun voedingsgewoonten kunnen ze lange graslanden veranderen in korte grasvelden.

Buffalo's enige partner tussen maart en mei en de verwachte periode voor een enkel kalf is in een periode van 330 dagen tot aan de geboortemaanden januari en april. Buffels reizen in grote kuddes, maar scheiden zich in kleinere kuddes in tijden van droogte. Kaapse buffels zijn een van de vele dieren die je hebt gezien Kruger Park Safari's.

Kruger private safari

Gelukkig zijn deze buffelsoorten erg beschermend voor elkaar, ongeacht of leeuwen een kuddelid aanvallen. Als een buffelstier gewond is, wordt dit door jagers het gevaarlijkst genoemd. Dit is een van de redenen waarom ze deel uitmaken van de Big 5 in de Kruger.

Buffels worden gespot in het Kruger National Park in Zuid-Afrika, inwoners van Woodland Savannas en kleine kuddes in Zululand en Oost-Kaap. Dit maakt dit dier een stapel tijdens Kruger National Park Safaris

Enkele veldnotities voor als je ooit een buffel in de bush ziet, ze zullen je een diepe blik in je ogen werpen alsof je hun volgende maaltijd bent.

In bepaalde gebieden in Zuid-Afrika worden ook enkele ziektevrije buffels gekweekt. De reden hiervoor is dat ze inherente dragers zijn van virussen die fataal zijn voor binnenlandse bestanden.

Ze hebben de naam Widow Maker gekregen

Laat een antwoord achter

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×