Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Wat te doen als je ziet dat iemand de parkregels overtreedt?

Het Kruger National Park is een van de meest beschermde plekken op aarde. Als zodanig moeten degenen die het park bezoeken zich houden aan een lijst met redelijke regels die zijn ontworpen om de integriteit van het milieu te beschermen, evenals om de dieren in het wild die door het gebied zwerven te beschermen. En diezelfde regels werken ook perfect om de parkbezoekers te beschermen, aangezien dit territorium tenslotte een leefgebied voor dieren in het wild is en geen dierentuin. Hier komen de dieren op de eerste plaats en de bezoekers zijn slechts gasten in het huis van het dier.

En toch, hoewel de regels om zoveel redenen zo belangrijk zijn, zijn er nog steeds parkgasten die ervoor kiezen om ze te negeren en als zodanig zowel zichzelf als de dieren in het wild die ze onderweg tegenkomen in gevaar brengen. Keer op keer spreken de nieuwskoppen in lokale reismagazines over parkgasten die zich niet aan de regels hebben gehouden en als zodanig een dier schade hebben toegebracht of hun auto hebben laten crashen.

In een ideale wereld zou iedereen zich inzetten voor het handhaven van de regels en het handhaven van de integriteit van het park en zijn bewoners. Maar we leven niet in een ideale wereld, en het park heeft niet genoeg verkeersregelaars of rangers om constant alle wegen op en neer te rijden en de parkgasten in de gaten te houden. Terwijl mensen in het verleden erg gehoorzaam waren als het om de regels ging, zijn die dagen allang voorbij en nu is het aan andere parkgasten om te helpen door een soort waakhond te worden.

Giraffe Sighting in the Kruger National Park

Basisparkregels

Elke gast krijgt bij het betreden van het park een lijst met regels. Er is dus geen excuus om niet mee te gaan met de regels. En aangezien u op vakantie bent, hoeft u zich echt niet te haasten!

De meest elementaire parkregel is om met een redelijke snelheid te rijden. De meeste wegen zijn 50 km per uur of 40 km per uur, afhankelijk van of de weg geasfalteerd of grind is. De andere meest basale regel is om in uw voertuig te blijven en nooit te proberen een dier aan te raken.

En toch, hoewel deze regels heel gemakkelijk te volgen zijn, zijn het de 2 regels die vaak het meest worden overtreden.

Dus wat kun je doen als je ziet dat iemand de regels overtreedt?

Parkambtenaren stellen oprechte zorgen altijd op prijs. Wanneer iemand gevaarlijk rijdt of uit zijn voertuig klimt om een selfie met een leeuw te maken (het gebeurt eigenlijk veel vaker dan je zou denken), wordt het altijd aangemoedigd om dit te melden.

Op het boekje dat u krijgt bij het betreden van het park staat een alarmnummer waarmee u een incident kunt melden. Als u zich in de buurt van een rustkamp bevindt, kunt u ook naar binnen rijden en dit melden bij de receptie, die dan de juiste mensen kan waarschuwen die actie kunnen ondernemen. Het zou helpen om een kenteken van het overtredende voertuig te hebben en om het voertuig te kunnen beschrijven.

Wanneer u op een safari in het Krugerpark merkt dat iemand iets verkeerd doet, kunt u dit het beste melden en niet zelf de confrontatie aangaan.

 

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×