Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

5 zeldzame Kruger antilopen

Wanneer je het Kruger National Park bezoekt, is het zien van antilopen iets wat je verwacht. Tegen de tijd dat je Kruger-safari ten einde loopt, ben je misschien zo ziek en moe van het zien van een impala, dat je met plezier het park verlaat (nou ja, misschien niet blij, maar zeker moe van het zien van hetzelfde oude ras van antilope).

In totaal herbergt het Kruger National Park zo'n 21 soorten antilopen, en minder dan de helft daarvan is eigenlijk een vrij zeldzame waarneming. Van deze antilopen is bekend dat ze ofwel behoorlijk verlegen zijn of dat ze hun huizen hebben gemaakt in habitats ver weg van nieuwsgierige menselijke ogen. Hoe dan ook, het zien van een van deze dieren is een absolute traktatie en een die je nooit zult vergeten.

roan-antelope
  1. Suni

Een klein, verlegen wezen met een opvallende gouden vacht, de Suni staat bekend als de kleinste antilope die de Kruger heeft. Deze kleine antilope weegt slechts 5 kg en is erg teruggetrokken, daarom is het zo leuk om er een te spotten! De Suni zijn altijd een gemakkelijke prooi en daarom hebben ze de neiging om het grootste deel van de dag stil te blijven en ervoor te kiezen om 's nachts actief te zijn, wanneer het veiliger is om actiever te zijn.

  1. Southern Mountain Reedbuck

Dit eigenzinnige karakter lijkt qua uiterlijk veel op andere rietbokken, maar is een stuk kleiner, wat het een unieke antilope maakt. Er zijn 3 ondersoorten van bergrietbokken en de zuidelijke variëteit is de meest voorkomende. Het is bekend dat deze antilopen in rotsachtige gebieden verblijven en ze verzamelen zich in kleine kuddes. Wanneer deze rietbok zich bedreigd voelt, zal hij een fluitje afgeven en blijven fluiten totdat de dreiging weg is.

  1. Tsessebe

De waarneming van Tsessebe is een beetje een legendarische als je het Kruger bezoekt. Deze antilope is veel gemakkelijker te spotten dan de andere, omdat hij er de voorkeur aan geeft om op de open savanne te rennen en vaak snelheden tot 80 km/u te halen. Vanwege hun favoriete leefgebied zijn ze veel gemakkelijker te zien als je in de centrale delen van het park reist, waar ze zich in kleine groepen voortbewegen. En aangezien deze antilopen vrij groot zijn, zijn ze geen favoriete maaltijd voor een hongerig roofdier.

  1. Roan Antilope

Als je dacht dat een koedoe indrukwekkend groot was, wacht dan maar tot je een Roan-antilope van dichtbij en persoonlijk ziet. Deze antilope kan tot wel 300 kg groeien! En hoewel ze aan de grote kant zijn, zijn ze toch vrij moeilijk te spotten, en het helpt ook niet dat er in het hele Kruger maar zo'n 1000 van zijn! Om je kansen te vergroten om deze antilope te zien, wil je naar het noorden gaan, aangezien deze dieren meestal in de noordelijke delen van het park te vinden zijn.

  1. Oribi

Deze zeldzame antilope is er misschien een waar je al eerder van hebt gehoord, omdat hij op menig lijst van must-see dieren is verschenen. En dit is omdat van alle antilopen in het Kruger, deze de zeldzaamste van allemaal is! Ze hebben de neiging om op kort gras te grazen, maar omdat ze zo klein zijn en snelheden van 50 km/u kunnen halen, en omdat ze zo schuw zijn, hebben ze de neiging weg te rennen als ze zelfs maar een beetje worden bedreigd.

 

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×