Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Zwervende mannelijke olifanten bereiken het Kruger

Van alle dieren in het gebied is de olifant er een die niet verlegen is om lange afstanden af te leggen om een gelukkige plek te vinden. En het zijn meestal de mannetjes die zich losmaken van de kudde en op een episch avontuur gaan, en aangezien het Kruger tegenwoordig een meer open gebied is, wat met het opengrenzenbeleid voor migrerende dieren in het wild waardoor dieren zich wat vrijer kunnen bewegen .

Onlangs trokken 11 mannelijke olifanten de aandacht van natuurliefhebbers en onderzoekers. Deze olifanten reizen door drie landen en hebben nu in totaal 700 km gelopen en hebben nu het Kruger National Park bereikt.

De eerste olifant, Trailblazer genaamd (om voor de hand liggende redenen) zette voet in het Kruger op de 10th van mei, het park binnenkomen via de zuidelijke grens.

Aanvankelijk begonnen de olifanten in het zuidelijke deel van Mozambique en baanden zich vervolgens een weg door Eswatini en vervolgens naar Mpumalanga. Van de 11 raakte er één gewond, en de groep die hun vorderingen heeft bijgehouden, Elephants Alive, roept iedereen die het Kruger binnengaat op om uit te kijken naar de groep.

Er bestaat bezorgdheid dat de olifanten misschien per helikopter moeten worden gedreven als er iets misgaat of dat ze van elkaar worden gescheiden terwijl ze verder het park in reizen. Naarmate de olifanten dichter bij de omheiningen van het Kruger komen, krijgen ze nu toegang tot het park, en functionarissen hebben gezegd dat ze misschien zelfs de hekken van het park moeten verlagen om de olifanten binnen te laten.

Trailblazer was de eerste die op zoek ging naar een ingang voor Kruger, terwijl de anderen drie aangrenzende panden binnenliepen.

Voor het grootste deel is hun reis zonder problemen verlopen. Ook al reisde het team door gebieden waar mensen woonden en nam suikerriet mee van een paar boerderijen, ze deden niemand pijn en werden alleen gelaten om hun missie voort te zetten.

Degenen die de groep hebben geobserveerd, zijn het erover eens dat hun moed en hun blijk van vriendschap inspirerend is, vooral gezien de tijd waarin we leven.

Elephant Sighting in the Kruger National Park

Waarom migreren olifanten?

Er zijn twee hoofdredenen waarom olifanten migreren en je zult merken dat ze van hun migratie meestal een seizoensgewoonte maken. Migratie is meestal iets dat ze doen als ze op zoek zijn naar water of naar een nieuwe voedselbron. Daarna is de andere reden waarom olifanten de weg opgaan, omdat ze merken dat hun leefgebieden worden aangetast door mensen en dat ze nergens anders heen kunnen.

Olifanten staan er ook om bekend dat ze migreren als ze gevaar voelen. Er zijn in de geschiedenis een aantal keren geweest dat olifanten met elkaar hebben gecommuniceerd om elkaar te waarschuwen en zelfs om de geschiedenis van de kudde te delen. Het is niet precies bekend hoe ze dit kunnen doen, maar er zijn voorbeelden geweest waarin olifanten in een gebied zich een gevaarlijke ontmoeting met mensen hebben herinnerd en daardoor interacties hebben vermeden.  

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×