Informeer nu

Log in

Aanmelden

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en je kunt de tour ook beoordelen nadat je de tour hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Achternaam*
E-mail*
Telefoon*
Land*
* Als u een account aanmaakt, betekent dit dat u akkoord gaat met onze Servicevoorwaarden en Privacyverklaring .

Al lid?

Log in
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award
Menu

Het belang van instandhouding

Het Kruger National Park is een van 's werelds grootste en oudste pogingen tot natuurbehoud. Ontworpen om de dieren in het wild en de habitats die uniek zijn voor Zuid-Afrika te behouden, blijft het Kruger National Park een van de belangrijkste voorbeelden van oude en moderne natuurbehoud. Het is een van de belangrijkste plekken in het land, voor degenen die willen waarderen wat er in Afrika bewaard is gebleven en voor degenen die meer willen weten over hoe ze iets kleins kunnen doen om de natuur en habitats om ons heen te helpen behouden.

Je hoeft er niet aan te herinneren dat we maar één aarde hebben. Je hoeft ook niet verteld te worden dat we op onze ene aarde ons bestaan delen met allerlei interessante dieren en insecten, van wie we er veel in feite op vertrouwen om te overleven. Hoewel natuurbehoud niet langer de krantenkoppen haalt zoals vroeger, is het zonder twijfel iets dat nog steeds erg belangrijk is, misschien nu meer dan ooit.

Mensen hebben de neiging zichzelf te zien als iets dat los staat van de natuur, maar we zijn nauw verweven met de wildernis om ons heen. We moeten niet alleen deel uitmaken van de natuur om te overleven, maar we moeten ook optreden als hoeders van de natuurlijke wereld. Net zoals we de kracht hebben om het milieu te genezen, hebben we ook de kracht om het te schaden. In onze rol als natuurbeschermers kunnen we bepaalde dingen doen om het milieu gezond en bloeiend te houden.

Simpel gezegd, het grootste voordeel van instandhouding van welke aard dan ook is dat het de natuur en zijn leefgebieden zal behouden. Deze simpele daad van bescherming staat niet ter discussie, omdat het zo belangrijk is dat we ervoor zorgen dat we de dieren in het wild behouden zodat de komende generaties ze kunnen zien en ervan kunnen genieten.

Stargazing In Namibia Elephant Sighting

Hoe speel je een kleine rol bij natuurbehoud?

Velen hebben de neiging om te denken dat natuurbehoud een grote inspanning moet zijn, maar het kan zoiets eenvoudigs zijn als het vreedzaam verkennen van de natuurlijke habitats van dieren in het wild en het opruimen van zwerfvuil en andere dingen die schadelijk kunnen zijn, zoals olielozingen.

Je kunt ook denken aan het op een kleine manier aanvullen van de aarde. U kunt kijken hoe uw eigen tuin wordt behandeld of u kunt deelnemen aan het planten van bomen in de gemeenschap.

En hoewel het een kostbaar en soms moeilijk onderwerp is om te bespreken, is er de mogelijkheid om deels over te gaan op hernieuwbare energie in plaats van fossiele brandstoffen. Dit is niet iets dat iedereen kan doen, maar het is zeker de moeite waard om over na te denken.

De beste manier om het Kruger National Park te zien, en om meer te weten te komen over waarom deze uithoek van de wereld zo'n belangrijke plek is om te zien, kun je een Safari in het Krugerpark. In het gezelschap van een safarigids, die veel weet over natuurbehoud, kun je meer te weten komen over de geschiedenis van de pogingen tot natuurbehoud in het verleden en over wat er nu wordt gedaan om dit speciale stukje ongerepte land te behouden.

 

nl_NLDutch
×