Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Predator Kills spotten in het Kruger National Park

Het is een van de meest gewilde waarnemingen en iets waarvan veel toeristen uit het buitenland soms denken dat het op aanvraag kan worden besteld. Maar het spotten van een roofdierdoding is eigenlijk vrij zeldzaam en er is dus geen echte manier om te garanderen dat je een jacht of een moord zult zien terwijl je in het park bent.

Aan de positieve kant is de Kruger echter tot de nok toe gevuld met interessante roofdieren, waarbij leeuwen in een groot aantal worden gespot. Grote troeps kunnen met verrassende regelmaat door de zuidelijke regio's van het park zwerven en als je min of meer weet waar je leeuwen kunt zien, en als je weet hoe vaak ze moeten eten en wanneer, kun je je kansen vergroten om deze grote leeuwen te zien. katten genieten van een maaltijd.

Een leeuw spotten is een van de meest ongelooflijke ervaringen, en het is er een om nooit te vergeten. Duizenden jaren geleden zwierven leeuwen vrij rond in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en zelfs de zuidelijke delen van Europa. Tegenwoordig zie je ze waarschijnlijk maar op twee plaatsen, en dat is in een wildreservaat, zoals het Kruger, of in een dierentuin.

Leeuwen zijn indrukwekkende wezens en als je ze ziet, kun je hun kracht en majesteit net dat beetje meer waarderen. Een leeuwen zien doden is niet iets voor angsthazen en het is zeker niet het soort ding dat iedereen hoopt te ervaren, maar als je nieuwsgierig bent en het is iets dat op je lijst staat als je naar het Kruger National Park reist, dan is dit wat je moet weten over de leeuw.

Hoe vaak jaagt een leeuw?

Ondanks hun indrukwekkende grootte hoeft een leeuw maar om de 3 tot 4 dagen te eten, maar ze moeten het equivalent van ongeveer 5 - 7 kg vlees per dag eten. Over het algemeen kan een leeuw ongeveer een week zonder eten, maar als ze de kans krijgen om te eten, kunnen ze zo'n 50 kg kwijt!

Leeuwen kunnen alleen of met hun trots jagen. Hoewel de mannelijke leeuw vaak wordt geplaagd omdat hij lui is tijdens het jachtproces, zijn zij meestal degenen die de prooi naar de vrouwtjes drijven die vervolgens bespringen.

Op welke prooi jagen ze?

Leeuwen kunnen allerlei soorten prooien aan. Ze zijn over het algemeen voorstander van alle soorten antilopen, maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ze niet zo dol op impala's. Ze hebben ook de neiging om zeer zelden een giraf aan te nemen, wat je kunt begrijpen als je de grootte van een giraf ziet in vergelijking met een leeuw.

Het geslacht van de leeuw kan ook bepalen voor welk type prooi ze gaan. Een mannetje zal eerder geneigd zijn om een buffel aan te pakken, wat een zeer gevaarlijke verovering is, terwijl de vrouwtjes meestal voor zebra's en gnoes gaan.

Als je tijdens een droogteseizoen zou reizen, zou je meer geneigd zijn om leeuwen op jacht te zien gaan, omdat ze een maaltijd nemen wanneer ze die kunnen krijgen.

Er is geen veilige manier om een leeuw te zien jagen, maar je kunt je kansen vergroten door op een Safari in het Krugerpark.

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×