Informeer nu

Log in

Aanmelden

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je je betalingsstatus volgen, de bevestiging volgen en je kunt de tour ook beoordelen nadat je de tour hebt voltooid.
Gebruikersnaam*
Wachtwoord*
bevestig wachtwoord*
Voornaam*
Achternaam*
E-mail*
Telefoon*
Land*
* Als u een account aanmaakt, betekent dit dat u akkoord gaat met onze Servicevoorwaarden en Privacyverklaring .

Al lid?

Log in
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award

De impact op het toerisme door Covid 19

Covid heeft wereldwijd een ernstig en negatief effect gehad op de toeristenindustrie, maar nergens zo ernstig als in zuidelijk Afrika. Ik ben de directeur van twee bedrijven in Zuid-Afrika, Kurt Safari, een grote safari-operator die safari's en tours in het Kruger National Park organiseert, en Umbhaba Eco lodge, een onlangs herbouwde lodge in Hazyview nabij het Kruger National Park, die slechts 5 maanden voor de opening werd geopend. start van Covid19 in maart 2020.

De lodge heeft ongeveer 30 vaste medewerkers en 10 losse medewerkers, Kurt Safari had vóór maart 2020 ongeveer 23 vaste medewerkers en 20 freelance gidsen in dienst, het ging geweldig en dit kwam van de ene op de andere dag tot stilstand.

Kurt Safari was genoodzaakt om 90% van onze gidsen na 3 maanden in te krimpen om de gidsen in staat te stellen werkloosheidsuitkeringen van de overheid te claimen, omdat we niet zeker wisten hoe lang deze pandemie zou duren. Deze beslissing bleek juist te zijn, aangezien we 2 jaar later nog steeds geen terugkeer naar het bedrijfsleven hebben gezien en nu de nieuwe Omicron-stam is ontdekt door Zuid-Afrikaanse wetenschappers, hoewel deze nu wereldwijd is verspreid. Zuid-Afrika zat samen met onze buurlanden op slot voor de wereld, en blijft 3 weken dicht, ook al is het nu een wereldwijde uitbraak van deze variant. Het kan jaren duren om te herstellen en het bedrijfsleven om terug te keren naar het niveau van 2018/2019, dit heeft verwoestende gevolgen voor de industrie en de regio.

De gidsen en buschauffeurs, het depotpersoneel dat de auto's wast, reserveringspersoneel dat de boekingen maakt, de curiosawinkels die geen zaken krijgen, de restaurant- en winkeleigenaren in de toeristensteden zoals Graskop die geen zaken krijgen. Het heeft gevolgen gehad voor de obers en chef-koks, Barman, hun salarissen worden verlaagd en in veel gevallen geen salarissen, heel vaak zijn echtgenoten en echtgenotes zowel in de toerisme- als aanverwante sectoren en dit heeft duidelijk ernstige negatieve complicaties voor de gezinnen, kinderen op school, enz. Ik ken medewerkers aan wie schoolrapporten voor kinderen werden geweigerd omdat ze niet het volledige schoolgeld hadden betaald, hoewel er weinig of geen financiën waren en geen hulp van de overheid of de scholen voor de getroffen kinderen en gezinnen.

Kurt Safari kon niet zomaar sluiten, en we hebben nog steeds 12 vaste medewerkers in dienst, voornamelijk onze managementmedewerkers die van vitaal belang zijn en de sleutel tot het voortbestaan van het bedrijf. Men kan het zich niet veroorloven om uw managementpersoneel te verliezen en alleen safarivoertuigen achter te laten. Personeel is de sleutel tot elk bedrijf, het is de grootste troef, en we moesten de salarissen verlagen en gelukkig hadden we wat reserves om te overleven. Dingen begonnen er net goed uit te zien tot december 2021, toen de nieuwe Omicron-soort opkwam en ons weer sloot, we wachten nu en proberen te overleven totdat de dingen weer stabiliseren, en we hopen dat het snel zal zijn als de cashflow bijna op is, ons personeel, versoberd gidsen en freelance gidsen en hun families hebben nu dringend financiële steun nodig om hun leven weer “normaal” te krijgen.

Zuid-Afrika en het Kruger National Park blijven een veilige reisbestemming, de meeste activiteiten worden uitgevoerd in open safarivoertuigen, alle lodges en toeristische locaties dwingen ontsmetting, maskers en sociale afstand af wanneer gebouwen en kamers en voertuigen altijd grondig worden schoongemaakt. We hopen en bidden voor de internationale landen om de reisverboden die totaal bevooroordeeld en zinloos zijn te openen en op te heffen, onze medewerkers zijn allemaal gevaccineerd en we zijn een veilige reisbestemming.

Umbhaba Eco-lodge liep slechts 5 maanden voorafgaand aan de Covid-pandemie en de lodge was gericht op internationale reis- en reisgroepen. De lodge heeft 30 vaste medewerkers en ongeveer 10 tijdelijke medewerkers, na de herbouw in 2019 was er zeer weinig cashflow en reserves, en we moesten ook ongeveer 30% van het personeel bezuinigen en de eerste paar maanden doorlopende lagere salarissen.

De lodge bevond zich op de perfecte locatie en we veranderden snel de focus van internationaal naar lokaal, maar de lokale markt geeft de voorkeur aan zelfstandige eenheden en tv's die de lodge niet biedt, omdat we ons voornamelijk richtten op de internationale markt voor reisgroepen. We moesten onze focus lokaal veranderen en we hebben tv's toegevoegd aan onze 16 superior kamers en deze kamers zijn populair en verkopen goed. We veranderden ook ons menu dat was gebaseerd op buffetten naar a la carte en introduceerden steaks, hamburgers, pasta's, manden, meer betaalbare maaltijden die typisch zijn voor de Zuid-Afrikaanse markt.

Ook werden de tarieven verlaagd om de Zuid-Afrikaanse markt aan te trekken en al snel gingen mensen weekenden reizen, dit bracht een welkome verlichting maar ook zijn eigen vorm van problemen. We ontdekten dat lokale groepen, voornamelijk Facebook-marketinggroepen, de Lodge begonnen te gebruiken met groepen van 10-20 klanten. In veel gevallen kwamen de klanten echter onder invloed van alcohol, zeer luidruchtig met harde muziek en in veel gevallen agressief tegenover ons managementpersoneel. De lodge legt de nadruk op een vrij ontspannen omgeving en op de natuur, niet op lawaai en muziek en feesten, veel klanten reizen naar het Kruger Laagveld om voor zonsopgang op te staan en naar het Kruger National Park te gaan. Dus vroeg inleveren en nu hadden we klanten die vroeg in de avond wilden en anderen die grote feesten wilden, dus nog een probleem om op te lossen! Omdat we het bedrijf nodig hadden om salarissen te betalen en de lodge draaiende te houden, maar tegelijkertijd de naam en toekomst van het bedrijf niet schaden met negatieve recensies en rapporten, vooral een nieuwe lodge.

We hebben de tarieven verhoogd en ons uiterste best gedaan om ons te concentreren op gezinnen en stellen die een ontspannen weekendje weg wilden, en hebben de beveiliging en regels en voorschriften aangescherpt. Dit werkte goed en de lodge doet nu geweldige zaken, vooral in de weekenden en we zijn erin geslaagd om de meeste van onze verslapte medewerkers terug aan te nemen en de salarissen zijn terug naar 100%. Het is echter niet duurzaam en we hebben de internationale reizigers dringend nodig terug en 7 dagen per week bezetting terug. We hebben klanten nodig die safari's, diners en wijnen doen en personeel dat fooien verdient, losse medewerkers die komen helpen als het druk is en dit heeft invloed op de hele industrie, voedselbezorgers, slagers, bakkers, wasservices, bouwers, en niet alleen het directe personeel, maar de industrie als een hele.

Wij als landenregio moeten internationale reisverboden annuleren, men heeft een grotere kans om Covid en zijn gemuteerde versies op te lopen in Europa in plaats van in Zuid-Afrika, de wereld zal ook met Covid moeten leven zonder economieën om de paar maanden te sluiten, aangezien het veroorzaakt veel lijden in veel levens, veel groter dan het aantal mensen dat lijdt aan contact met Covid.

nl_NLDutch
×