Informeer nu
Informeer nu

Slide Kruger park day safari South African Tourism Award Trip Advisor
Menu

Er zijn 4 nieuwe bomen toegevoegd aan de South African National Forest Act

Bomen bieden enkele van de meest unieke habitats in het Kruger National Park, om nog maar te zwijgen van de broodnodige schaduw tijdens de barre zomermaanden. In Zuid-Afrika zijn bomen ook brandstof voor degenen die het nodig hebben, en illegaal kappen, vaak voor brandhout, heeft bepaalde delen van het land vrijwel gedecimeerd, vooral in het Limpopo-gebied.

Om de inheemse bomen van Zuid-Afrika te beschermen, legt de South African National Forest Act de wetgeving vast rond de bescherming van deze kostbare bomen en bevat informatie over mogelijke straffen als overtreders worden gepakt.

Onlangs is de wet bijgewerkt om 4 nieuwe bomen aan de lijst toe te voegen, waarvan sommige te vinden zijn in het Kruger.

  1. De Jakhals Bes

De Jackal Berry-boom, ook bekend als Diospyros mespiliformis, groeit tot enorme hoogten en is een veel voorkomend verschijnsel in Zuid-Afrika. Deze boom kom je vaak tegen tijdens een safari in het Krugerpark, vooral als je door het zuiden van het park reist. Het is meestal de thuisbasis van allerlei soorten dieren in het wild en insecten, met name termieten die van deze boom houden. De boom dankt zijn naam aan de ovale bessen die hij produceert, en deze worden geel of oranje als ze klaar zijn om te eten!

  1. De Monongo-boom

De wetenschappelijke naam voor de Monongo-boom is Schinziophyton rautanenii, en het is een boom die bijna overal op het continent te vinden is. Qua uiterlijk ziet de boom eruit alsof hij een combinatie is van een baobab (in de basis) en acacia (in de kruin), en hij kan zo'n 15 of 20 meter hoog worden. Deze boom wordt waarschijnlijk het best geassocieerd met de Kalahari, waar hij overvloedig groeit en een ovaalvormige vrucht produceert met een fluweelachtige textuur.

  1. de Umitiza

Deze boom lijkt qua uiterlijk meer op een struik en is gezegend met de interessante wetenschappelijke naam Umtiza listeriana. Deze boom komt vooral voor in de bergachtige Oost-Kaap van Zuid-Afrika en is een prachtige groenblijvende boom die een hoogte van 12 meter kan bereiken. Deze boom brengt ook een vrucht voort. Plat en langwerpig, de vruchten zijn vrij groot.

  1. Het rode ivoor

Omdat dit een hardhouten boom is, is hij vaak erg gewild op de houtmarkten, wat ertoe heeft geleid dat hij in verwoestende hoeveelheden is geoogst. De rode ivoor wordt ook wel Berchemia zeyheri genoemd en komt vooral voor in zuidelijk Afrika. Deze boom staat niet alleen bekend om zijn hardhout, maar produceert ook een behoorlijk heerlijke vrucht.

 

nl_NLDutch
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger om te chatten of stuur ons een e-mail op: online@kurtsafari.com

×